Részvétel a XV. Mezőségi Néptáncfesztiválon | 2016. május 19-22.

TALENTUM Tehetséggondozó Művészeti Egyesület 2013. januárjában alakult azzal a céllal, hogy elsődleges célunkon a magyar folklór tanításán túl, szélesebb művészeti palettán ismertessük meg a gyermekekkel, az ifjúsággal az előadóművészetek egyéb ágait is, mint amilyen az ének, a zene, a tánc, a színjátszás és a drámajáték.
A Talentum Egyesület táncegyüttesei 3 éve kezdtek el működni. 13 fő alapította meg. Jelenleg 92 fő alkotja a talentumosok tagságát. Rendszeres próbákkal elértük azt, hogy a különféle városi, vagy más vajdasági, anyaországi rendezvényeken komoly színvonalat képviselve adjunk elő programot. Tagjai lelkes fiatalok, akik mély elkötelezettjei a Talentum Egyesületnek.

Az amatőr egyesületek, mint amilyen a Talentum is, egész évben készülnek, dolgoznak, próbálnak. Sok gyermek találja meg a számára tetsző elfoglaltságot. Egyesületünk vezetői igyekeznek ezt az áldozatos munkát meghálálni és egyúttal még érdekesebbé tenni. Ezt többek között utazásokkal tesszük.
2016. tavaszán rendkívüli élményben volt részünk. Meghívást kaptunk a szamosújvári (Erdély) Téka fesztiválra, amelynek eleget is tettünk. A lehetőség, hogy Mezőség és Kalotaszeg határán tartózkodhatunk 4-5 napon keresztül mindannyiunkat felvillanyozott. Hiszen a néptáncosnak minden vágya, hogy megismerkedhessen az élő hagyománnyal. Ez történt.